Asiatisk-inspirerad nudelsallad med kallrökt andbröst

Asiatisk-inspirerad nudelsallad med kallrökt andbröst

Kall nudelsallad med allt det goda från det asiatiska köket.

4 portioner.

Ingredienser:

  • 300 g glasnudlar
  • 1 paket bambuskott
  • Vårlök
  • Morötter
  • Paprika
  • Wasabiärtor
  • 2 msk soja
  • 2 msk oyster sauce
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 kallrökt andbröst
  • Eventuell finhackad färsk eller torkad chili.

Framgångsrecept:

  1. Koka glasnudlarna i mycket vatten efter anvisning på paketet.
  2. Blanda oyster sauce, soja, citronsaft, ingefära och eventuellt chili i en skål.
  3. Skär lök, morötter och paprika i fina, tunna strimlor.
  4. Skär vårlök i tunna ringar.
  5. Skär andbröst i fina skivor, halvera om det behövs.
  6. Häll av vattnet från bambuskotten.
  7. Blanda ihop alla ingredienser, spara lite vårlök till garnering.

Tips och trix

Receptet kan justeras efter dina önskemål. Om du inte har alla ingredienser kan du ta dubbelt av något annat.

Toppa nudelsalladen med rostade jordnötter eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *