Grillad kallrökt brie med pesto, tomat och balsamicoglasyr

Grillad kallrökt brie med pesto, tomat och balsamicoglasyr

En läcker vegetarisk rätt som funkar utmärkt som en läcker förrätt med massor av smak.

2 portioner.
Tid: 30 min.

Ingredienser:

  • Kallrökt brie
  • 2 msk ruccola-pesto (det funkar med annan pesto också)
  • Halvtorkade tomater (eller soltorkade)
  • Balsamicoglasyr
  • Eventuellt: picklad rödlök

Framgångsrecept:

  1. Lägg den kallrökta brien i en ugnsfast form och fördela ruccola-peston ovanpå.
  2. Värm formen i ugnen på grill i 200 grader i 15 minuter.
  3. Servera osten med halvtorkade (soltorkade) tomater och balsamicoglasyr.

Tips och trix

Kan serveras med tunnbröd, kex eller varm limpa beroende på humör.

Balsamicoglasyr gör du enkelt själv. Häll balsamvinäger i en kastrull och låt puttra lite. Smaksätt sedan med farinsocker (för 1 dl balsamvinäger använd 2 msk farinsocker), vilket hjälper till för att ge rätt konsistens.

Har du tid att göra halvtorkade tomater själv så rekommenderar vi det. Till dessa kan du använda de färska örter du har i köket.

När du lärt dig kallröka kan du göra samma recept med camembert och andra läckra ostar som smakar smaskens efter en tur i ugnen.

Tänk på att brien smälter och rinner ut när den grillas. Använd en form med kant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *