Kallrökt kalkon med ugnsbakade rotfrukter

Kallrökt kalkon med ugnsbakade rotfrukter

En smarrig middag. Den kallrökta kalkonen har en tydlig god smak och passar bra till de söta rotfrukterna.

4 portioner.
Tid: 50 min.

Ingredienser:

  • 1 kg rotfrukter
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk torkad eller färsk timjan
  • 1 kallrökt kalkonbröst
  • 100 g färskost
  • ½ citron
  • 1 litet knippe färsk persilja
  • Eventuellt bacon

Framgångsrecept:

  1. Skala och skär rotfrukterna i tunna stavar på max 0,5 cm. Vänd i lite olja och timjan.
  2. Dela kalkonen i två och fyll med färskost, citron och örter.
  3. Lägg kalkonen i en form med rotfrukter runtom. Tillaga i ugnen ca 30 min i 180 grader.

Tips och trix

Är du orolig för att kalkonen ska bli torr kan du lägga ett täcke med bacon ovanpå för att skydda köttet i ugnen.

Det är fritt fram att välja de rotfrukter du gillar bäst. Dekorera gärna rätten med vårlök som ger en extra fräschör.

Om du gillar krispiga rotfrukter kan du köra rotfrukterna 10 minuter extra på grill när du tagit ut kalkonen.

Receptet funkar även med kallrökt kyckling, gås eller annat fågelbröst. Tänk på att tiden i ugnen beror på hur stort bröstet är.

Kom ihåg att du kan äta kallrökt fågelbröst som pålägg på mackan utan att steka det först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *