Kallrökt selleri med örtmajonnäs, äpple och rostad hasselnöt

Kallrökt selleri med örtmajonnäs, äpple och rostad hasselnöt

Vegetariska snacks som imponerar på de flesta. Det är inte bara kött som kan kallrökas, även grönsaker går fint. Kallrökningen lyfter grönsakernas smak till en helt ny nivå. Tillagningen består av flera delmoment som är lätta att förbereda i förväg.

8 portioner.
Tid: 25 min

Ingredienser:

  • Kallrökt selleri
  • 3 msk olivolja/smör
  • 50 g hasselnötter
  • 1 syrligt äpple
  • God majonnäs
  • Färska örter som persilja, gräslök eller dill

Framgångsrecept:

  1. Skär den kallrökta sellerin i tunna skivor, ca 0,4 cm. Stek i olivolja i stekpanna tills de fått fin färg.
  2. Rosta och grovhacka hasselnötterna.
  3. Finhacka det syrliga äpplet.
  4. Blanda majonnäsen med finhackade örter. Alternativt gör egen majonnäs med örtolja.
  5. Lägg lite örtmajonnäs på selleriskivorna, lägg därefter på hasselnöt och äpple.
  6. Garnera med färska örter.

Tips och trix

För extra smak kan du droppa lite soja i pannan medan du steker sellerin. Det är viktigt att sellerin får lite färg, det är då den goda smaken utvecklas.

2 tankar om “Kallrökt selleri med örtmajonnäs, äpple och rostad hasselnöt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *