Kallrökta räkor

Kallrökta räkor

Räkor och ägg är en klassiska i det nordiska köket. Om du vill hotta upp rätten lite, lägg en timme på att kallröka dina räkor. Du kommer garanterat att imponera på dina gäster.

4 portioner.
Tid: 1,5 timme.

Ingredienser:

  • 0,5 kg räkor med skal (tinade)
  • Aioli
  • Varmt bröd
  • Lite sallad

Framgångsrecept:

  1. Torka av räkorna med hushållspapper så att de blir så torra som möjligt utanpå.
  2. Lägg räkorna i ett nät som de kan hänga i när de röks. Du kan styra röksmaken själv, men vi rekommenderar att ge dem en timme. När de är färdigrökta är de klara för servering.
  3. Vill du ha mer röksmak tar du av skalet innan du röker.
  4. Servera med aioli och varmt bröd, i paella eller som på bilden ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *