Laxmousse med kallrökt lax

Laxmousse med kallrökt lax

Snabbt och delikat pålägg till bröd när du har gästerna i farstun, eller om du vill ha en extra lyxig matsäck.

4 portioner.
Tid: 15 min.

Ingredienser:

  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 10 kalamata-oliver (spara några till garnering)
  • Lite peppar

Framgångsrecept:

  1. Hacka lax och oliver med stavmixer eller i maskin.
  2. Tillsätt färskost, crème fraiche, citron och socker. Smaka av med peppar.
  3. Servera med rostad ciabatta, rågbröd eller knäckebröd.

Tips och trix til kallrökning

Har du inte kallrökt lax kan du använda kallrökt öring eller röding i stället

Om du inte har provat at kallröka med Smokepins, så se denna film som visar hur du gör

Smokepins til kallrökning hittar du här

Vi rekommenderar at du kallröker mycket på en gång. Du kan utan problem kallröka ost, fisk, kött, grönsaker, kryddor samtidigt. Om du kallröker 1 kg eller 10 kg åt gången, så spelar det ingen roll för hur många Smokepins som behövs. Maten blir konserverat, smakfull och tillförs 14 olika antioksidanter. Det som betyder noget för röktiden, är hur stort det du skal röka är. Det finns en recept med i alla paket från Smokepins, som visar hur länge dom olika varorna skal saltas, torkas, rökas och mognas.

Til kallrökning med Smokepins kan du använda alt från klotgrill till papplåda, även plastpåse. Temperaturen skal inte bliva högre ännu 25 grader inne i ”ugnen” när du kallröker fisk. Med Smokepins är temperaturen ungefär 6 grader högre i ”ugnen” ännu utanför, lite beroende på storleken. Det går inte att kallröka i små rökugnar typ aburök. Kom också i håg at du inte kan kallröka när det är frostväder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *