Mellanmål med kallrökt makrill

Mellanmål med kallrökt makrill

Snabb, enkel och nyttig makrillsallad som du kan servera på tunnbröd, knäckebröd, surdegsbröd eller liknande.

4 portioner.
Tid: 15 min.

Ingredienser:

  • 100 g kallrökt makrill
  • 2 gröna paprikor
  • 1 liten rödlök
  • 15 blad basilika
  • Lite god olja
  • God majonnäs, eventuellt hemgjord
  • Citronsaft

Framgångsrecept:

  1. Kallrökt makrill och paprika skärs i lika stora bitar enligt önskemål.
  2. Finhacka rödlök och basilika.
  3. Blanda makrill, paprika, rödlök och basilika med lite olja.
  4. Smaka av majonnäsen med lite citronsaft.
  5. Serveringsförslag: bröd, citronmajonnäs och makrillsallad. Mums!

Hemgjord citronmajonnäs

Ingredienser:

  • 1 äggula
  • 1/2 tsk senap
  • Lite salt
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ dl olja
  • 1/2 tsk paprika

Framgångsrecept:

  1. Vispa samman äggula med senap, salt, citronsaft och paprika.
  2. Tillsätt sedan oljan försiktigt. Börja med några droppar och sedan en tesked tills det börjar stelna. Då kan du tillsätta mer olja.

Tips och trix

Om du har otur och majonnäsen skär sig börjar du om med en ny äggula. Tillsätt den skurna blandningen på samma sätt som du gjorde med oljan, men gör det än mer försiktigt än första gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *