Öringkräm – snacks med kallrökt öring

Öringkräm – snacks med kallrökt öring

4 portioner.
Tid: 15 min.

Ingredienser:

  • 100 g kallrökt öring
  • 100 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 4 soltorkade tomater (spara en till garnering)
  • Lite peppar

Framgångsrecept:

  1. Hacka öring och tomat i maskin eller med stavmixer.
  2. Tillsätt färskost, crème fraiche, citron och socker. Rör ihop.
  3. Krydda med lite peppar. Servera på rågbröd, knäckebröd eller rostat bröd.
  4. Garnera med en soltorkad tomat.

Tips och trix

Har du ingen kallrökt öring kan du använda lax i stället.

Hur du kallröker själv

Kallrökning är ursprungligen et gammalt sätt at konservera på, men är numera et sätt at smaksätta maten på. Då maten blir konserverat, går det bra at äta detta utan värme. Typisk är det laks, korv och bacon som kallrökas, men det finns många möjligheter. Kallrökt bacon får inte jämföras med bacon som vanligtvis fås köpt, och när du har provat at göra det själv förstår du varför.
Om du inte har provat at kallröka själv, så har vi flera videoer som visar hur du gör, här är en
I våra paket med Smokepins finns även recept på olika råvaror som du kan börja och som säkrar et bra slutresultat. Kom i håg at du enkelt kan göra din egen rök til kallrökning av en kartonglåda eller använda en klotgrill.
När du kallröker tillförs maten 14 olika antioksidater og ger både smak och ekstra hållbarhet. Det går helt bra at göra kallrökt kött och fisk samtidigt. Du kan även kallröka ost och grönsaker, hvilket det också finns recept på i våra paket med Smokepins.
Kallrökning kräver lite tålamod, då det går lite tid förrän det är klart til at äta. Det er inte myket jobb i at kallröka med Smokepins . Kom också i håg at det inte går at kallröka om det är frost.

Lycka til

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *