Paj med kallrökt kycklingbröst

Paj med kallrökt kycklingbröst

4–5 portioner.
Tid: 45 min
Pajform: Ø: 28cm

Ingredienser till pajdeg, alternativt köp en färdig:

  • 150 g grahamsmjöl
  • 100 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 dl vatten

Ingredienser till fyllning:

  • 1 lök
  • 2 purjolökar
  • ½ broccoli
  • 2 dl mjölk/grädde
  • 3 ägg
  • 1 msk oregano
  • 50 g riven ost (tips: mycket gott med Jarlsberg)
  • Salt och peppar
  • 1 kallrökt kycklingbröst

Framgångsrecept:

  1. Knåda ihop mjöl, smör och vatten. Fördela degen i en smord pajform.
  2. Nagga degen väl med en gaffel och förgrädda i ugnen i 180 grader i ca. 10 minuter.
  3. Medan botten gräddas förbereder du fyllningen.
  4. Hacka lök och purjolök i tunna skivor och fräs i olja.
  5. Dela broccolin i små buketter och lägg i grytan.
  6. Tärna kycklingen i små bitar och lägg i.
  7. Rör ihop mjölk/grädde, ägg, oregano, salt och peppar i en skål.
  8. Ta ut botten ur ugnen och fördela fyllningen. Osten strör du ovanpå. Häll till sist över äggblandningen.
  9. Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter, tills den är gyllene.

Tips och trix

Pajen går också att göra utan kyckling. Ta till exempel en extra purjolök så har du en ljuvlig, smakrik grönsakspaj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *