Snacks med kallrökt fläskfilé, tomat och basilika

Snacks med kallrökt fläskfilé, tomat och basilika

En aptitretare som smakar himmelskt och som är väldigt lätt att laga.

6 portioner.
Tid: 20 min

Ingredienser:

  • Ciabatta
  • 150 g kallrökt fläskfilé
  • Soltorkade tomater i olja (för godast resultat: gör halvtorkade tomater själv)
  • Basilika
  • Lite olivolja

Framgångsrecept:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja.
  3. Sätt in brödet i ugnen i 8–10 minuter tills det är krispigt. Vänd dem vid behov vid ungefär halva tiden.
  4. Skär under tiden upp den kallrökta fläskfilén i så tunna skivor som möjligt.
  5. När brödet är klart lägger du på fläskfilé, tomat och basilika.

Tips och trix

Du kan också rosta brödet i brödrost, eller i stekpanna med lite smör eller olja.

När de krispiga bröden är klara att servera kan du gnida dem med en vitlöksklyfta, det ger god smak.

Halvtorkade tomater

Ingredienser:

  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk färsk timjan
  • ½ dl rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker

Framgångsrecept:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg dem i en form.
  3. Blanda timjan, olja, vitlök, salt och socker i en minihackare och fördela sedan över tomaterna.
  4. Tillaga tomaterna i ugnen i ca. 2 timmar.

Tips och trix

Du kan förvara tomaterna i kylskåp i flera dagar och använda till andra rätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *