Veganska korvar av kallrökta morötter

Veganska korvar av kallrökta morötter

Ett bra alternativ till sommarens grillkorv. Morötterna får massor med smak när de kallröks och får ett krispigt skinn när du steker dem i pannan med skalet på.

4 portioner.
Tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 8–12 Kallrökta morötter
  • Korvbröd eller limpa
  • Stekt lök
  • Picklad rödlök
  • Ketchup
  • Senap
  • Eventuellt räksallad för icke-veganer
  • Olja

Framgångsrecept:

  1. Skär av ändarna på morötterna.
  2. Stek dem på medelhög värme i lite olja.
  3. När morötterna fått en mörk, krispig yta är de färdiga att äta. Ät dem som om de vore korv.

Tips och trix

Inför rökningen: när du ska lägga morötterna i saltlake kan du med fördel använda sojabuljong. Det tillför mer umami till morötterna. Om du ska använda soja är det bara att lägga morötterna i en påse med soja under en dag, och sedan följa instruktionerna för kallrökning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *